Even Voorstellen

 

 

Ik ben Inge Planteydt en kan bogen op een Hbo-opleiding (hulpverlening) en een lange carrière in de hulpverlening met uiteenlopende doelgroepen en werkplekken: van zwakbegaafd (zo werd dat toen genoemd) tot hoogbegaafd tot mensen met hersenletsel en van invalster tot (middel)manager.

Op dit moment ben ik jeugd-en gezinshulpverlener, ik begeleid ouders en gezinnen met een (hoog)begaafd kind en ik geef lezingen, trainingen en workshops.

 

Door mijn eigen kinderen leerde ik hoogbegaafdheid kennen in al haar veelzijdigheid: een spiegel en een opvoeduitdaging. Door mijn honger naar kennis en de behoefte tot verbeteringen in mijn eigen opvoedstrategieën ben ik de post-hbo-opleiding talentbegeleider van Novilo gaan volgen. In 2012 heb ik mijn diploma behaald (cum laude). Daarna heb ik mijn opleidingen aangevuld met de opleiding Trainer Practitioner.

 

Inmiddels begeleid ik ouders van (hoog)begaafde kinderen, kinderen, scholen en samenwerkingsverbanden. Daarnaast geef ik interactieve lezingen, workshops, themabijeenkomsten en trainingen Eigen-wijs opvoeden over de thema’s uit het Web Eigen-wijs opvoeden. 

Jaren lang begeleidde ik voor FeniksTalent hoogbegaafde (bijna)drop-outs en hun gezin. 

Daarnaast geef ik kenniscolleges en trainingen voor Novilo en ben ik projectleider van  de module 'Opvoedvaardig van Novilo'. 

 

Ik ga aan voor kinderen die niet tot hun recht kunnen komen door een mismatch met de wereld. Door mijn eigen kinderen is mijn accent komen te liggen op (hoog)begaafde kinderen. Ik wil graag hun ouders steunen zodat zij zich gesterkt voelen om het beste voor hun kind neer te zetten. Wanneer zij strategieën en een goede attitude kunnen leren zijn sommige interventies, zoals therapieën voor de kinderen zelf, misschien niet nodig. Ik vind het belangrijk dit zo min mogelijk te doen omdat dit etiketterend en mogelijk selffulfilling kan werken.

 

Opvoeden is heel gewoon en tegelijkertijd zo belangrijk. Als opvoeder heb je de taak om je kind te leren om met zijn eigenschappen in deze wereld fijn te leven. Omdat (hoog)begaafde kinderen anders zijn is ook hun opvoeding anders. Vandaar dat je als opvoeder op een eilandje terecht kan komen. Ik hoop ouders van (hoog)begaafde kinderen te kunnen meegeven dat het oké is om het anders te doen in de opvoeding, om eigen-wijs op te voeden. Dan is mijn missie geslaagd. Ik kan kippenvel krijgen als ik zie dat ik heb bijgedragen aan iemands leerproces.

 

De eigenschappen die mensen me toedichten: authentiek, laat anderen de ruimte, warm, respectvol, groot inlevingsvermogen (soms te), ik lok uit dat mensen hun verhaal aan mij vertellen, ga daar integer mee om. Ik kan ook confronteren, kom rustig over (ook of misschien juist wanneer mijn hoofd op hol is), ben creatief. Ik heb graag één op één contact en ga daarbij graag snel de diepte in. Kan volgend maar ook leidend zijn. Ik hou ervan de dingen met een vleugje humor te benaderen. Zelfspot is mij niet vreemd.

 

Alle diensten van BlinQ  zijn gebaseerd op de thema's uit het ‘Web Eigen-wijs opvoeden’. welke ontwikkeld is naar aanleiding van een enquête die ik heb gehouden onder ouders van(hoog-)begaafde kinderen. Ik vroeg hen wat zij tegenkomen in de opvoeding van hun kind. Het is dus gebaseerd op de opvoedpraktijk van de ouders. Ik vroeg in de enquête ook wat ze hebben geleerd over hoogbegaafdheid waar ze veel aan gehad hebben. Ook dat vind je terug in mijn aanpak. De daaruit voortkomende 10 beste tips voor Eigen-wijs opvoeden geef ik jullie kado.


16-12-2014 ontving ik mijn certificaat van de opleiding tot trainer (Practitioner Trainer). Arjan van Dijk van Dynamiek reikte het uit.


November 2014 is de 100ste enquête ingevuld .

Inge heeft dit met de 100ste invuller gevierd met het weggeven van een bosje bloemen en een gratis begeleidingsgesprek. 

Inmiddels hebben meer dan 150 mensen de enquête ingevuld


In 2016 kreeg Blinq een ruimte in Gouda.

Een gezellige coaching ruimte in een groene omgeving.